Kezdőlap Osztályok Fül-orr-gégészet
Fül-orr-gégészet PDF Nyomtatás E-mail

A Fül-Orr-Torok-Gége-Fej-Nyaksebészeti Osztály 16 felnőtt +4 gyermek ágyon működik. Területi felosztás szerint az V. VI. VII. és VIII. (Lipót- Teréz- Erzsébet- és Józsefváros) kerületek fül-orr-gégészeti betegeit látja el. A szabad orvosválasztás azonban természetesen lehetővé teszi, hogy egész Budapestről, az agglomerációból, ill. nem kis számban az egész országból fogadjon betegeket.

Az osztály a VII. ker. Bethlen Gábor tér 1. szám alatt, a nagy Péterfy tömb jobb hátsó sarkán a „H” épület I. emeletén található.

A rekonstrukciót igénylő nagy, csonkoló tumorműtétektől az egész fül-orr-gégészeti betegségsor előfordul az osztályon (gyógyító és hallásjavító fülműtétek, gégedaganatok, nagynyálmirigyek gyulladásos és daganatos esetei, orr- és melléküregek hagyományos és endoszkópos műtétei, mandula, orrmandula, orrsövény, nagy nyaki műtétek, pajzsmirigy műtétei stb.).

Három éves kortól tudnak gyermekeket is ellátni, őket mindig szülővel együtt veszik fel. A gyermek szülővel együtt egy kórteremben, kórházi ágyon kerül elhelyezésre.

Az osztállyal szervezeti és szakmai egységben működik a VII. kerületi gyermek és felnőtt járóbeteg ellátás és a hallásgondozó állomás.

Az osztályon működő szakambulanciák (fej-nyaki daganatos betegek, orr- és melléküreg betegek, gégebetegek /foniátriai szakambulancia is/, nyálmirigy betegségek és daganatos betegek részére) a progresszív betegellátás keretében fogadják országosan is az ide irányított, ill. ideforduló betegeket.

A rendelkezésre álló korszerű diagnosztikus (házon belül CT, MR) és terápiás lehetőségek (merev és flexibilis endoszkópok, CO2 lézer, videostroboscop, operációs mikroszkóp, nyálmirigy endoscopia, rádiofrekvenciás kezelő egység, gégemicrosebészeti eszközök) a kor színvonalának megfelelő ellátást biztosítják.

Országosan az egyik centrumként szerepel az osztály a korszerű, endoszkópos orr- és melléküreg diagnosztikai és sebészi ellátást illetően.

Országos viszonylatban is specialitás a nyálmirigysebészet, nyálmirigyek (fültőmirigy, nyelv alatti, alsó állkapocs alatti és kis nyálmirigyek) daganatos és egyéb betegségeinek műtéti kezelése. Hazánkban csak itt áll rendelkezésre a nyálmirigy endoscopia, ami egy korszerű minimalinvasiv diagnosztikai és terápiás eszköz. Ez egy új lehetőség a nyálmirigy kövesség és a nyálmirigyek krónikus gyulladásainak kezelésére a nyálmirigyek megtartásával.

Osztályunk szervezi rendszeresen: A nyálmirigy sebészet elméleti és gyakorlati kérdései kredit pontos továbbképző tanfolyamot, amelyre az egész országból érkeznek érdeklődők.

Az osztály a kezdetektől élen jár a reflux betegség fül-orr-gégészeti vonatkozásainak kutatásában, diagnosztikájában, illetve sikeres terápiájában.

Komplex diagnosztikus és terápiás tevékenységet végez az alvási légzészavarok kivizsgálásában és kezelésében (horkolás, sleep apnoe) Új lehetőségként rendelkezésre áll alvásmonitor, és alvás endoscopia is legmodernebb kivizsgálási elveknek megfelelően.

Rendszeresen, harmadnaponta vesz részt az osztály a budapesti akut fül-orr-gégészeti ellátásban (Észak-Pest), valamint állandó konzíliárusai a törökbálinti Tüdőgyógyintézetnek is.

Egy egyágyas, két kétágyas és négy háromágyas egy négy és egy hatágyas kórteremmel rendelkeznek.

Foniátriai szakrendelés:
Vizsgálat szerdai napokon előzetes bejelenkezés után. Időpont telefonon (461-4739) szerdai napokon 8.30 és 9.30 között, vagy e-mailen a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen kérhető.

Az osztály orvosai Beosztásuk Szakvizsgák
Dr. Huszka János osztályvezető főorvos fül-orr-gégegyógyászat,
arc-állcsont-szájsebészet, audiológia
Dr. Polony István főorvos fül-orr-gégegyógyászat
Dr. Hajós Pál főorvos fül-orr-gégegyógyászat
Dr. Péterffy Erzsébet főorvos fül-orr-gégegyógyászat,
gyermek fül-orr-gégegyógyászat,
gyermek bronchológus
Dr. Radvánszky Ferenc osztályvezető helyettes főorvos fül-orr-gégegyógyászat, audiológia
Dr. Udvarhelyi Beatrix szakorvos fül-orr-gégegyógyászat, audiológia
Dr. Fülöp Gabriella szakorvos fül-orr-gégegyógyászat
Dr. Doleviczényi Péter főorvos fül-orr-gégegyógyászat
Dr. Simon Ákos osztályos orvos
Dr. Lourmet Guillaume szakorvos fül-orr-gégegyógyászat
Dr. Alhmous Tareq rezidens orvos
Dr. Lehóczky Hajnalka szakorvos fül-orr-gégegyógyászat, foniátria

Osztályvezető főnővér: Fabó Edina
Vezető műtősnő: Radics Tímea
Osztályvezető főorvos telefonszáma: 461-4738
Osztályos iroda telefonszáma: 461-4739/1531
Közvetlen városi telefon: 461-4739

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 13:22
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van