VII. Mozgásszervi Osztály PDF Nyomtatás E-mail

VII. Mozgásszervi Osztály
a Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya

1081, Budapest Fiumei út 17.

A VII. Mozgásszervi Osztály a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti Baleseti Központjában, az V. emeleten helyezkedik el, 31 ágyas. Az osztály tevékenysége lefedi a mozgásszervi sebészet döntő többségét, az osztály akut sérülések és krónikus betegségek ellátásával foglalkozik. Az osztály részt vesz a Baleseti Központ folyamatos baleseti ügyeleti ellátásában, 5 naponta teljesít felvételes ügyeletet. Központi idegrendszeri, műtéti ellátást igénylő gerinc, gyermeksérülések kivételével ellátjuk a többi sürgős ellátást igénylő eseteket, beleértve a has- és mellüregi sérüléseket is.
Az osztály megfelel a 3. progresszivitási szintű betegellátás szakmai követelményeinek személyi és tárgyi feltételek szempontjából egyaránt. Az osztályon 11 orvos végzi munkáját, az osztályvezető mellett 2 főorvos, 2 adjunktus, 3 szakorvos és 3 szakorvosjelölt.
Az osztály orvosai részt vesznek az egyetemi, magyar, angol és német nyelvű oktatásban, valamint a postgradualis rezidens és szakorvosképzésben is. A VII. Mozgásszervi Osztály a Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya.
Az akut sérültellátás mellett az osztály tevékenységi körébe tartoznak a posttraumás elváltozások operatív kezelése és a degeneratív mozgásszervi, ortopédiai betegségek ellátása is. Kiemelt területünk a medence és acetabulum friss sérüléseinek, posttraumás elváltozásainak, a válltájék és a láb sérüléseinek és degeneratív elváltozásainak kezelése. Az osztály tudományos tevékenysége is ezen területekhez kapcsolódik. Az osztály orvosai a hazai és nemzetközi tudományos kongresszusok rendszeres előadói, hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban több közleményük jelent meg, szakkönyvek társszerzői.
Az ortopédiai jellegű mozgásszervi elváltozások közül a nagyízületi (váll, csípő és térd) protetika, lábsebészet, és különböző vállízületi és térdízületi arthroscopos beavatkozások tartoznak tevékenységünk körébe.
A sürgős ellátást igénylő sérültek felvétele beutaló nélkül történik a hét minden napján, a Baleseti Központ működési rendjének megfelelően. Krónikus és degeneratív mozgásszervi betegségek, posttraumás elváltozások miatt végzendő beavatkozások esetén az osztály orvosai előzetes ambuláns vizsgálat után az osztály és az intézet betegfelvételi rendjének megfelelően jegyzik elő a betegeket. A nagyízületi (váll, csípő, térd) protézist igénylő esetek felvétele várólista alapján történik, ez a protézis fajtájától függően a VII. Mozgásszervi Osztályon jelenleg 3-4 hónap.
Elérhetőségek:

Nővérpult I.: 06-70-3776580
Nővérpult II.: 06-70-3776590

Felvételes ügyeleti rend: a Baleseti Központ folyamatos ügyeleti rendjében az osztály minden 5. napon lát el felvételes ügyeletet.

Rendelési idő: pénteki napokon, az ügyeleti rendtől függően, előzetes egyeztetés alapján (amennyiben az osztály pénteken ügyeleti szolgálatot teljesít, nincsen rendelés). Természetesen előzetes egyeztetés után ambuláns vizsgálatot egyéb napokon is elvégzünk. A rendelők a Fiumei úti telephely Dologház utcai bejárata felől érhetőek el, a rendelők beosztásáról a betegirányító pultnál nyerhető felvilágosítás. Ambuláns vizsgálatra jelentkező betegeinket kérjük, hogy vizsgálat előtt a betegirányító pultnál jelentkezzenek be.

Az osztály munkatársai:

Osztályvezető főorvos:

Dr. Bodzay Tamás PhD
a Központi Műtő vezetője
sebész, traumatológus, ortopéd sebész szakorvos, mellkastraumatológia licence
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az osztály további munkatársai:

Dr. Wille Jörg osztályvezető helyettes főorvos, sebész,
traumatológus szakorvos, mellkastraumatológia licence
Dr. Csaba Ákos főorvos, sebész, traumatológus, kézsebész szakorvos, mellkastraumatológia licence
Dr. Hardy Géza adjunktus, traumatológus szakorvos
Dr. Gloviczki Balázs adjunktus, ortopéd-traumatológus szakorvos
Dr. Pajor Sándor ortopéd-traumatológus szakorvos
Dr. Sztrinkai Gergely ortopéd-traumatológus szakorvos
Dr. Lohner Balázs ortopéd-traumatológus, sportorvostan szakorvos
Dr. Maiyaleh Péter rezidens
Dr. Kovács Tamás rezidens
Dr. Frank Mónika rezidens

Osztályvezető főnővér:
Bendó Zoltánné

Gyógytornászok:
Bredár Rita
Tóth Krisztina

Adminisztrátor:
Kovács Zsoltné

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 14:38
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van