Kezdőlap Osztályok Központi Intenzív (KAITO)
Szakmai tevékenység PDF Nyomtatás E-mail

Osztályunkon 17 ágyon folyik gyógyító munka. Ebből 12 ágy a Péterfy Sándor utcai Kórházban található, míg a többi 5 ágyon az Alsóerdősor utcai telephelyen, a Sürgősségi Belgyógyászati és Klinikai Toxikológiai Osztály szerves részeként, a súlyos intoxikált és hypothermiás betegek intenzív terápiás kezelését végezzük.

Az osztály feladata összetett. Egyrészt ellátjuk a kórház valamennyi intenzív kezelést igénylő felnőtt betegét, folyamatos, valamint mindig elérhető intenzív terápiás konziliáriusi tevékenységet is biztosítunk. Ennek keretében vállaljuk centrális vénás, valamint epidurális katéter behelyezését is.

Ellátási kötelezettségünk alapján a területről érkező betegek felvételét folyamatosan végezzük.

Kórházunk egészére resuscitációs és sürgősségi ellátási készenlétet tartunk fenn, mely külön vonalon – 1219-es mellék – a nap 24 órájában bármikor elérhető.

Osztályunk profilja az Országos Baleseti Intézettel történt összevonás következtében az elmúlt időszakban átalakult. Míg korábban betegeink jelentős részét a súlyos polytraumatizált, és súlyos koponyasérültek képezték, jelenleg a komplikált belgyógyászati, neurológiai, posztoperatív és súlyos septicus betegek felé tolódott el ellátásunk. 2008. óta, Neurológiai Osztályunkkal szorosan együttműködve, profilunk az akut ischaemiás stroke-os betegek szisztémás thrombolyticus kezelésével is bővült.

Munkánk másik – nem kevésbé fontos – része a manuális szakmák számára biztosított aneszteziológiai tevékenység, mely magába foglalja betegeink perioperatív ellátását – a betegek műtéti előkészítését, szükség szerinti posztoperatív kezelését – valamint a műtéti érzéstelenítést. A kórház profiljának megfelelően túlnyomórészt felnőtt betegek anesztéziáját végezzük, azonban vállaljuk 3 év feletti gyermekek fül-orr-gégészeti, esetenként szemészeti – posztoperatív intenzív kezelést nem igénylő – műtéti érzéstelenítését is. Igény esetén szülészeti analgéziához-anesztéziához epidurális katéter behelyezését is elvégezzük. Műtőink korszerű műszerezettsége, valamint szakmai felkészültségünk lehetővé teszi a kiterjesztett, nagy megterhelést jelentő műtétek elvégzését is.

Orvosaink és aneszteziológus szakasszisztenseink mind az általános, mind a regionális érzéstelenítési technikákban jártasak, forduljanak hozzájuk bizalommal!

Az osztály keretein belül – dr. Rácz Edit főorvos asszony vezetésével - Fájdalom Ambulancia is működik, amely jelenleg évi 800-1000 beteg komplex kezelését végzi. Ezen kezelések magukba foglalják a minimális invazív technikák alkalmazását, a gyógyszeres és infúziós kezeléseket és fizikoterápiás eljárásokat. Az ambulancia a fájdalomterápia teljes spektrumában, a daganatos fájdalomtól a krónikus mozgásszervi és neurológiai fájdalmakban szenvedőkig, fogad betegeket.

  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Orbán napja van