Kezdőlap Osztályok Általános Sebészet, Érsebészet
Általános Sebészeti Osztály, Érsebészet PDF Nyomtatás E-mail

Az Általános Sebészeti Osztály a Baleseti Központ (1081 Budapest, Fiumei út 17.) VI. emelet nyugati szárnyában, az Érsebészeti Részleg pedig a III. emeleten található.

Osztályunk 33 betegágyon működik. Budapest sebészeti betegellátó rendszerében az V, VI. és VII. kerületi betegek területi ellátásával veszünk részt, emellett Intézményünk Alsó Erdősor utcai részlegének sebészeti hátterét biztosítjuk.

Az érsebészeti betegek ellátását sürgősségi ügyeleti rendszerben – hetente váltakozva csütörtök és szombatonként, valamint területi ellátási kötelezettség alapján is végezzük. A magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében a III. emeleten külön érsebészeti részleg, valamint az I. emeleti műtőblokkban teljeskörűen felszerelt érsebészeti műtő került kialakításra.

Osztályunk speciális profilja a baleseti sérültek hasi-, mellkasi-, ér- és arcsebészeti ellátása, melyet Intézetünk felvételi rendszerének keretében a hét minden napján 24 órában biztosítunk. A Kórházunkban működő társszakmákkal szoros együttműködésben, a súlyos sérültek testüregi sérüléseinek ellátásának területén kiváló eredményeket érünk el.

A baleseti sérültek speciális szakirányú ellátásán és a sürgősségi sebészeti, valamint érsebészeti kórképek kezelésén túl, napi rendszerességgel végzünk „klasszikus” sebészeti és érsebészeti elektív műtéteket. A daganatos betegségek, elsősorban a gyomor-bélrendszer és az emlő rosszindulatú daganatainak ellátása nagy számban, jó eredményekkel és az onkológiai elveknek megfelelően történik. Ezen betegeink műtét előtti és azt követő kezelését a Péterfy Kórházban működő Onkológiai Osztállyal együttműködésben végezzük. Rutinszerűen végzünk hasfali- és lágyéksérv műtéteket, laparoscopos sebészeti műtéteket, pajzsmirigyműtéteket, egyéb endokrinológiai és gasztroenterológiai műtéteket. Az érsebészet területén az érsérültek egyedülállóan nagy beteganyagon, magas szinten végzett ellátásán túl, verőérbetegségekben a helyreállító érműtétek teljes tárházát, továbbá a visszérbetegség műtéti kezelését végezzük.

Betegeink szakszerű ellátásához és jó eredményeinkhez korszerű műtéti eszközök, a kórházunkban működő diagnosztikus központ által biztosított képalkotó eljárások, valamint felkészült szakdolgozói gárda járulnak hozzá.

Az osztály orvosai:

Dr. Németh Attila osztályvezető főorvos sebészet, traumatológia
Dr. Tóth Gyula részlegvezető főorvos sebészet, érsebészet
Dr. Németh Jenő főorvos sebészet, érsebészet
Dr. Bartha László főorvos sebészet, érsebészet
Dr. Szentirmai Annamária főorvos szájsebészet
Dr. Herényi Katalin főorvos fül- orr- gégészet
Dr. Farkas Emil főorvos sebészet, mellkas sebészet
Dr. Bodrogi Péter főorvos sebészet
Dr. Metzger Balázs szakorvos sebészet
Dr. Titkay Gábor szakorvos sebészet, érsebészet
Dr. Sely Artúr szakorvos sebészet, mellkassebészet
Dr. Dubóczki Zsolt szakorvos sebészet
Dr. Németh Petra szakorvos-jelölt (sebészet) általános orvos
Dr. Dávid András szakorvos-jelölt (sebészet) általános orvos
Dr. Mátyási Dániel rezidens (érsebészet) általános orvos

Osztályvezető főnővér: Tóthné Miklós Gabriella
Adminisztrátor: Leskó Edina
Nővérpult: 299-7700 / 2119
Osztályiroda: 299-7700 / 2138

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 15:44
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van