Kezdőlap Osztályok IV. Mozgásszervi Osztály
IV. Mozgásszervi Sérültek osztálya PDF Nyomtatás E-mail

Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ
IV. Mozgásszervi Sérültek Osztálya 
Budapest, Fiumei út 17.

A Baleseti Központ IV. Mozgásszervi Osztálya a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti telephelyén, a 4. emeleten helyezkedik el. Jelenleg 35 ággyal rendelkezünk. Az ideális körülmények adottak a betegek ellátásához. Vannak 2-, 3- illetve 5 ágyas kórtermeink, amelyek mindegyike fürdőszobás.
Az osztály, ügyeletben, egymást váltva – a Baleseti Központ forgórendszerének megfelelően 5 naponta – vesz részt az akut traumatológiai ügyeleti ellátásban. Az osztály megfelel a 3. progresszivitási szintű betegellátás szakmai és tárgyi feltételeinek egyaránt. Ezen kívül az osztályon a nappali, előkészített műtéti programban elsősorban ortopédiai helyreállító beavatkozásokat végzünk, többek között csípő- és térdízületi protézis beültetést, térd és lábkorrekciós műtéteket. Az osztály megfelel annak a kiemelt szakmai követelmény rendszereknek személyi és tárgyi tekintetben egyaránt, ami a teljes körű sérült és ortopéd betegellátáshoz szükséges. Az osztályon több mint 10 orvos végzi munkáját és a napi betegellátás mellett komoly tudományos munka is zajlik. Nővéreink odaadó, kivételes munkájára büszkék vagyunk! Az osztály 2015-ben elnyerte az „Oktató Osztály” akkreditációt a Semmelweis Egyetem részéről. Az osztály orvosai részt vesznek a – világon egyedülálló 3 nyelvű – egyetemi, magyar, angol és német nyelvű oktatásban és a posztgraduális rezidens- és szakorvosképzésben egyaránt, továbbá felkészített diákjaink a Tudományos Diákköri Konferencia rendszeres résztvevői és helyezettjei. Kollégáink közül négyen Ph.D. tudományos fokozattal rendelkeznek. Az osztály orvosai a hazai és nemzetközi tudományos kongresszusok rendszeres díjazott előadói, hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban számos közleményük jelent meg, szakkönyvek társszerzői. Osztályunkon olyan kiemelkedő csontegyesítő eljárások kutatása és fejlesztése is zajlik, mint például a Fixateur Externe, FP-szegezés és HLS csavar kifejlesztése.
A sürgős ellátást igénylő sérültek felvétele a Baleseti Központban, területi illetékesség szerint történik Az intézeti beosztásnak megfelelően osztályunk 5 naponta, 24 órában látja el ügyeleti feladatait. 
Krónikus és degeneratív mozgásszervi betegségek, poszttraumás elváltozások miatt végzendő beavatkozások esetén az osztály orvosai előzetes ambuláns vizsgálat után az osztály és az intézet betegfelvételi rendjének megfelelően jegyzik elő a betegeket. A nagyízületi (csípő, térd) protézist igénylő esetek felvétele várólista alapján történik. Ez a protézis fajtájától függően általában 3-5 hónap.
Rendelési idő: az ügyeleti időtől függetlenül osztályunk orvosai keddi napokon látják el rendelésüket (munkaszüneti napok kivételével). A rendelők a Fiumei úti telephely Dologház utcai bejárata felől érhetőek el. Az ambuláns vizsgálatra jelentkező betegeinket kérjük, hogy vizsgálat előtt az itt található recepción jelentkezzenek be. A rendelésekre beutaló nem szükséges. 
Rendelés kedden 8:30 - 12:30 óra között a Dologház u-i Szakrendelő első emeletén történik.

Az osztály munkatársai:

Dr. Baranyi György Osztályvezető Főorvos általános sebész, traumatológus, 
ortopéd, mellkas sebészeti licenc
Dr. Vendégh Zsolt Ph.D. Osztályvezető Főorvos helyettes traumatológus, ortopéd
Dr. Melly András Főorvos általános sebész, traumatológus, 
ortopéd, igazságügyi szakértő
Dr. Udvardy Csaba Főorvos traumatológus, ortopéd
Dr. Bodnár Szabolcs Szakorvos traumatológus-ortopéd
Dr. Kocsis András Szakorvos traumatológus-ortopéd
Dr. Szarvas Tamás Szakorvos traumatológus-ortopéd
Dr. Uzlov Andrej Szakorvos traumatológus-ortopéd
Dr. Mécs Zoltán Osztályos orvos szakorvos jelölt
Dr. Szabó Gergő Osztályos orvos rezidens
Dr. Dér Levente Osztályos orvos rezidens
Dr. Del-Fabro Zsolt Osztályos orvos rezidens

Részfoglakozású orvosok:

Dr. Lendvai Ferenc Adjunktus traumatológus

Önkéntes segítők:

Dr. Fröhlich Péter Ph.D. általános sebész, traumatológus, ortopéd, érsebész
Dr. Magyari Zoltán Ph.D. általános sebész, traumatológus, ortopéd

Főnővér: Fülöpné Körmendi Andrea

Osztályunk fekvőrészlegét a következő telefonszámokon érhetik el:

Fekvőbeteg részleg: 06(1)299-7700/2163 mellék 06(1)299-7728 06(70)932-3080
Iroda: 06(1)299-7700/2128 mellék 06(70)932-3009
Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 14:14
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van