Kezdőlap Osztályok II. Belgyógyászat
II. Belgyógyászati-Kardiovaszkuláris osztály PDF Nyomtatás E-mail

Elhelyezkedés: Budapest, VII. ker. Péterfy Sándor utca 14-20 , 14 . számú kapu, 1.,2. és 3-. emelet.

Elérhetőség: a kórház központi száma: 461-4700

Angiológia

  • osztályiroda: 1428-as mellék
  • osztályvezető főorvos, orvosi: 1428 –as mellék
  • főnővér: 1420-as mellék
  • nővérállás: 1427-es mellék
  • gyógytornász: 1428-as mellék

Általános Belgyógyászat

  • osztályiroda: 7495
  • nővérállás 2. emelet : 1512 3.emelet: 1412
  • vizsgáló 2. emelet: 1492
  • őrző: 1522
  • főnővérhelyettes: 1401

Kardiovasculáris Ambulancia 1. emelet: 4727-es mellék

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Osztályunk munkatársai:
Osztályvezető főorvos: Dr Tersztyánszky Rita (mellék: 1428)
Osztályvezető helyettes: Dr Kocsis Győző ( mellék: 1264)
Osztályvezető főnővér: Varga Miklósné
Főnővér helyettes: Kormány Ibolya
Belgyógyászati részlegvezető főápoló: Maurer József

Osztályon dolgozó orvosok:
Szakorvosok:
Dr Tersztyánszky Rita főorvos ( belgyógyász, angiológus)
Dr Kocsis Győző főorvos ( belgyógyász, diabetologus )
Dr Greschik István főorvos (belgyógyász, kardiológus)
Dr Varga Erzsébet főorvos ( belgyógyász, angiológus, kardiológus)
Dr Szakály Eszter főorvos (belgyógyász, angiológus)
Dr Pál Zsolt ( belgyógyász)
Dr Lelik Balázs ( belgyógyász)
Dr Lehoczky Tiria ( belgyógyász)
Dr. Jávorfi Tamás (belgyógyász)
Dr. Ragán Viktor (belgyógyász)

Szakorvosjelöltek:
Dr Hulpa Anna
Dr Demeter Hajnalka
Dr Kalmár Kitti
Dr Bencsik Nóra
Dr Radnóti Gergely

Gyógytornászok:
Egyed Márta főgyógytornász
Kelemen Edit (angiológia)
Pokol Zsuzsanna (belgyógyászat)

Adminisztrátorok:
Kostyál Ágnes
Szabó Orsolya

Általános belgyógyászati és angiológiai fekvőbeteg ellátási kötelezettséggel rendelkező, kardiovaszkuláris profilú belosztály a hozzákapcsolódó belgyógyászati, kardiológiai , angológiai és érsebészeti ambulanciákkal . Az osztály mátrix jelleggel működik, melyet 2012 július 1. –én alapított kórházunk menedzsmentje több belgyógyászati és egy kardiológiai osztály integrálásával. A szervezeti , szerkezeti átalakítást a Semmelweis –terv keretében megvalósult struktúraváltás indokolta.
Az osztály első emeletén az orvosi szobák, a kardiológiai, az angiológiai és az érsebészeti ambulanciák, a második emeletén kórtermek, a belgyógyászati, angiológiai osztályirodák, a főnővéri és helyettesi szobák és a harmadik emeleten kórtermek találhatók. Osztályunk felújított, fürdőszobával és WC-vel ellátott kórtermekkel rendelkezik. Összesen 84 ágyunk van, az általános belgyógyászati ellátás 49 (ebből 7 ágy EKG monitorral ellátott ) , az angiológiai ellátás 35 ágyon történik.
Az osztály általános belgyógyászati részlegen történik a főváros V és VI . kerületének belgyógyászati fekvőbeteg ellátása 1-es progresszivitású szinten. A kórházban működő laboratóriumnak és diagnosztikai centrumnak köszönhetően a belgyógyászati betegellátáshoz szükséges szinte valamennyi vizsgáló módszer elérhető. Két kerület lakosságának belgyógyászati ellátásán túl belgyógyászati szakkonzíliumot nyújtunk a kórház más osztályai számára. Az ellátási körünkbe tartózó háziorvos kollégákkal kölcsönös és közvetlen kapcsolatot ápolunk.
Az osztály kardiológiai jellegét az biztosítja, hogy a korábbi kardiológiai osztály kardiológus szakorvosai és szakdolgozói csapata továbbra is az osztály keretein belül dolgozik, továbbá 7 monitorral ellátott és fokozott megfigyelést biztosító ágy áll a rendelkezésünkre. így felkészült szakemberekkel és korszerű kardiológiai műszerezettséggel (mellkasfalon ill. nyelőcsövön keresztül végzett szív ultrahang, 24 órás EKG monitor, ergometria, szív CT, légzésfunkció, billenőasztal vizsgálat, szívizom izotópos vizsgálata) biztosítjuk az általános belgyógyászati ellátás keretében is ellátható , nem invazív jellegű kardiológiai kórképek ( szívelégtelenség, stabil coronária betegség, bizonyos ritmuszavarok, szívbillentyű betegségek, szívizombetegségek) kezelését is.
Az Angiológia osztályrész 35 ággyal, 2-es ill. 3.-as progresszivitási szinten látja el a területileg idetartozó, szabad kapacitás esetén a területen kívüli érbetegeket. Osztályunkon háziorvosi beutalóval, érsebészeti javaslattal ill. az ambulancián keresztül történik a felvétel, tekintettel a nagy létszámú ellátandó területre, lehetőség szerint előreegyeztetett időpontban.
Feladataink körébe tartozik az érbetegek kivizsgálása, pre ill posztoperativ ellátásáért és konzervatív kezelése. Diagnosztikus lehetőségként laboratóriumi vizsgálat , vasculáris ultrahang vizsgálat, érfestés / hagyományos és katéteres ill. CT vezérelt kontrasztanyagos vizsgálat), szöveti O2 mérés, valamint CW Doppler áll rendelkezésünkre.
Terápiás eszközeink közé tartozik a konzervatív vazoaktív infúziós kezelés valamennyi formája, érfestés során végzett mechanikus értágítás és stent beültetés is. Az ereken végzett endovasculáris beavatkozások mellett osztályunkon a Fájdalom Ambulanciával együttműködés keretében rutinszerűen végzünk kémiai sympatectomiát is.
Kritikus végtagischémiában ( nyugalmi fájdalom, seb a végtagon ) lehetőségünk van végtagmentés céljából posztaglandin tartalmú infúziók adására is. Az osztályon fekvő, sebbel bíró betegek kötözését két szakképzett, tapasztalt kötözős nővér látja el. Osztályunkon magas színvonalon folyik értorna egyéni és csoportos formában gyógytornász irányításával.
Kétirányú, szoros munkakapcsolatot ápolunk sebész és érsebész kollégákkal. Az osztály első emeletén a Kardiovasculáris Ambulancia területén működő érsebészeti szakrendelés keretein belül biztosított az osztályon ill. az ambulancián ellátott betegek érsebészeti szakvizsgálata.

Kardiovaszkuláris Ambulancia

Előjegyzés:
kardiológiai ambulancia: 4727- es mellék
angiológiai ambulancia: 1428-as mellék

Kardiológiai Ambulancia

Ambulancia vezető főorvos: Dr Greschik István
Kardiológiai járóbeteg ellátás tekintetében részben a főváros VII- kerületének szakrendelői feladatát látjuk el, de ez kiegészül kórházunk nagy ellátási területéhez tartozó betegpopuláció ambuláns kardiológiai ellátásával is. Ez utóbbi betegek főként a kórházi ellátás során, a társszakmák konzíliáriusi kérésein keresztül jutnak el hozzánk, de hagyományosan is sok, a szorosan hozzánk tartozó ellátási területen kívüli beteg is megtisztel minket a bizalmával a kardiológiai ambulancián.
A klasszikus kardiológiai ambuláns ellátás eszközein (echocardiográfia,terheléses EKG teszt, Holter EKG,ABPM) túl rendelkezésünkre áll korszerű coronária CT is .A nem invazív kardiológiai diagnosztikus fegyvertárát erősíti a billenőasztal vizsgálat ( headup tilt table test) is.
A kardiológiai ambulancián dolgozó orvosok:
Dr Greschik István Kardiológia Ambulancia vezető főorvos
Rendelési idő:
Hétfő 7-13
Kedd 7-13
Szerda 7-13
Csütörtök 8-13
Péntek 8-14

Dr Sperr Erzsébet főorvos
Rendelési idő:
Hétfő 14-20
Kedd 7-14
Szerda 7-14
Csütörtök 7-14
Péntek 7-14

Dr Nagy Kálmán főorvos
Rendelési idő:
Csütörtök 10-13

Dr Zámbó-Gulyás Krisztina adjunktus
Rendelés idő:
Hétfő 8-14
Kedd 8-14
Szerda 8-16

Dr Kanakaridisz Nikosz adjunktus
Rendelési idő:
Hétfő 8-15
Szerda 10-17

Dr Papp Csaba
Rendelési idő:
Kedd 11-19

Dr. Ziegler Ákos
Rendelési idő:
Csütörtök 13-18

Angiológiai Ambulancia

Az ambulancián előjegyzés alapján történik az érbetegek szűrése, rizikóállapotának felmérése, gondozása, az osztályon kezelt betegek kontroll vizsgálata. Feladatunk közé tartozik a mélyvénás thrombosis megállapítása és a társosztályok angiológiai konzíliumának ellátása is. Heti 5 alkalommal napi 5 órában tartunk rendelést.
Időpontot a 461-47-00 /1428 melléken lehet egyeztetni, munkaidőben 8-15 óra között.

Az angiológiai ambulancián dolgozó orvosok:

Dr Tersztyánszky Rita főorvos ( Kórházi főépület I emelet)
Rendelési idő: Csütörtök 9-14

Dr Kristóf Vera főorvos (Péterfy Rendelőintézet)
Rendelési idő: Hétfőnként 9-14

Dr Varga Erzsébet főorvos ( Kórházi főépület I emelet)
Rendelési idő: Szerda 9-14
Péntek 9-12

Dr Szakály Eszter ( Kórházi főépület I emelet)
Rendelési idő: Kedd 9-14

Dr. Lehoczky Tiria (kórházi főépület I emelet)
Rendelési idő: Hétfő 10-12

Diabetológiai szakrendelés

A szakrendelés nem az osztály szervezeti egységéhez tartozik. Dr Kocsis Győző főorvos rendelései a honlap megfelelő oldalán a fenti címszó alatt érhetőek el.

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 14:21
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van