Kezdőlap Szakrendelések Gasztroenterológiai
Gastroenterologia ambulancia és Endoscopos Labor PDF Nyomtatás E-mail

Péterfy Szakrendelő III. emelet

Az ambulancián előjegyzés hétfőtől-péntekig 8-10 óra között kérhető telefonon. 
Előjegyzés telefonszáma: 461-4700/1397 mellék
Beutaló szükséges!

Az ambulancián a fekvő részleg orvosai mellett Dr. Kovács Ágota főorvos (Elérhetőség: 321-5215 Csütörtök 14:00-16:00h), és Dr. Szabó László főorvos dolgozik.
Vezető asszisztens: Kisné Langó Mária

Intézményünkben a gasztroenterológiai specializáció 1996-ban indult még az Erzsébet Kórházban, előbb önálló Gasztroenterológiai Részlegként, majd 1998-tól a Péterfy és az Erzsébet kórházak összevonását követően folytatódott.

A részleg és az ambulancia (Endoszkópos Labor) ellátási területe az V., VI., VII., VIII. kerület lakosságának emésztőszervi betegei, ill. a kórházi osztályok fekvő-, és a rendelők járóbetegei.

Emésztőszervi betegeink a gasztroenterológia teljes spektrumát lefedik, úm. a nyelőcső, gyomor, vékony-, és vastagbél, máj, epe, hasnyálmirigy különféle elváltozásai, emésztőszervi vérzések és az oly gyakori funkcionális betegségek.

A Gasztroenterológiai Részleg részt vesz a Semmelweis Egyetem által akkreditált rezidensképzésben, illetve teljes profilú gasztroenterológiai képzőhelyként is tevékenykedik.

2009-től IBD Centrumként is működünk (IBD = gyulladásos bélbetegségek – colitis ulcerosa és Crohn-betegség) biológiai készítmények colitis ulcerosa és Crohn-betegség esetén történő felhasználására kijelölt intézményként.

Külön helyiségben történik a betegfelvétel, a konzultáció, valamint a különféle endoszkópos vizsgálatok. A vizsgálatok után külön pihenő/megfigyelő helyiséggel rendelkezünk.

Az endoszkópos vizsgálatok során lehetőség van felső panendoscopia („gyomortükrözés”), colonoscopia („vastagbéltükrözés”) és ERCP (endoszkópos epeúti és hasnyálmirigy-vezeték vizsgálat) végzésére, illetve ezen vizsgálatok kapcsán a diagnosztikus lehetőségeken (megtekintés, biopsziás mintavétel) túl terápiás beavatkozások (polyp eltávolítás, vérzéscsillapítás, idegentest eltávolítás, epeúti kőeltávolítás és stent behelyezés, szűkületek tágítása, vékonybél tápszonda behelyezés, gyomor táplálószonda-PEG behelyezés) elvégzésére is.

Új diagnosztikus módszerként elérhető a vékonybél kapszulás endoszkópos vizsgálata.

Előjegyzés telefonszáma: 461-4700/1399 mellék, hétköznap 9-12 óráig.

A korábban már több fogyókúrás módszert sikertelenül kipróbáló túlsúlyos és fogyni vágyó betegek részére több éve elérhetővé vált ambulanciánkon az intragasztrikus ballon behelyezés lehetősége (a gyomorba endoszkópos úton behelyezett felfújható ballon).

Az országban elsőként és eddig egyedüliként ambulanciánkon lehetőség van konfokális endoszkópia végzésére (így már az endoszkópos vizsgálat során közel szövettani pontosságú diagnózishoz juthatunk!)

Konzultációs rendelési idők:

Hétfő:  Dr. Fülöp Csaba  adjunktus
Szerda: Dr. Kőrösi Géza  főrovos
Csütörtök:  Dr. Hegede Gábor   adjunktus
Péntek: Dr. Bátyi Anna adjunktus

Az ambulancián dolgozó orvosok a fentieken kívül a hét minden napján 24 órás urgens (sürgősségi) endoszkópos ügyeleti szolgálatot is ellátnak.

Endoszkóp munkatársai:

Kisné Langó Mária - vezető szakasszisztens
Bekéné Horváth Gabriella - szakasszisztens
Magyari Erika - szakasszisztens
Sáfár Noémi - adminisztrátor
Kis Alexandra - asszisztens

Elérhetőségi telefonszámok:

Gasztroenterológiai Részleg: 461-4791
Endoszkópos Labor: 461-4700/1397
Ambuláns Rendelő: 461-4700/1345

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 13:04
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van