Kezdőlap Osztályok Sebészet (általános)
Általános sebészeti osztály PDF Nyomtatás E-mail

Az Általános Sebészeti Részleg 5 ágyon működik az Urológiai Sebészeti Osztállyal bizonyos szakmai és struktúrális szempontokat figyelembe véve. A fokozott megfigyelést igénylő betegeink az Urológiai Osztállyal közös Postoperativ Őrzőbe kerülnek.

Felújított műtők, korszerű eszközpark áll rendelkezésünkre betegeink szakszerű, magas szintű, biztonságos állására. Kórházunkban működő diagnosztikus centrumban elérhető modern képalkotó eljárások és interventios lehetőségek nagymértékben segítik munkánkat.

A sebészeti járóbeteg ellátás a rendelőintézetben történik (magasföldszint 93. sz. ajtó). Az osztállyal szoros szakmai és személyi kapcsolatban áll az V. és a VII. kerületi sebészeti szakrendelő. Az itt betegellátást végző orvosoknak a műtéti hátteret az osztály biztosítja. Az osztály elsősorban az előbb említett kerületek betegeit látja el, valamint a kórház sebészeti hátterét biztosítja. Az Általános Sebészeti Osztály fő tevékenységi területe a sürgősségi betegellátáson kívül a daganatsebészeti és a laparoscopos sebészeti szakterület.

Főbb tevékenységi területek:

Onkológiai sebészet

Évente egyre több az emlő rosszindulatú daganata miatt végzett műtéteink száma. Ha a szakmai szabályok megengedik, fő törekvés az emlőmegtartó műtétek végzése. Az utóbbi időben egyre gyakrabban alkalmazzuk az említett emlőmegtartó műtét és az ezzel együtt végzett onkoplasztikai megoldás, mellyel kiváló esztétikai eredményeket érünk el.

A vastag és végbéldaganat miatt végzett műtétek száma is növekedik. A rosszindulatú végbéldaganatok miatt végzett radikális műtéti beavatkozás során törekszünk a végzáróizom megtartására. Modern diagnosztikai eszközök és műtéti eljárások teszik lehetővé a vastagbél- és végbéldaganatok máj áttéteinek sikeres műtéti megoldását osztályunkon.

Betegeink műtét előtti, illetve műtét után onkológiai kezelése Kórházunk Onkológiai Osztályán történik.

Kiterjedt kismedencei daganatok műtéti kezelését társszakmák bevonásával, segitségével /urológia, nőgyógyászat/ sikerrel végezzük.

Gyakoribb azon betegek műtétjének felvállalása, akik korábban nem voltak műthetők /inoperabilis/, de a komplex radiokemoterápia (sugár + gyógyszer) hatására daganatuk operálhatóvá vált.

Érsebészet

Gyakori a nem gyógyuló lábszárfekélyek miatt úgynevezett subfasciális perforáns ligaturák segítségével történő beavatkozás, aminek eredményeképpen az évek, évtizedek óta meglévő lábszárfekélyek begyógyíthatóak. Rutinszerű a végtagok visszérbetegségének ellátása az esztétikai és plasztikai sebészeti követelmények színvonalán.

Laparoscopos sebészet

Az epeműtétek 98%-a, a bizonytalan diagnosztikus beavatkozások 70 %-a, vastagbél daganatok eltávolítása lehetőség szerit laparoscoppal történik. Ezen kívül gyakori a lágyéksérv, rekeszsérv, vakbél operáció ezen eszköz segítségével, aminek eredményeként a műtéti fájdalom minimális, a kórházi bentfekvés egy-két napra tehető.

Általános sebészet

Évente nagyszámú struma műtétet, lágyék- és hasfali sérvműtétet végzünk. Ez utóbbiak a legmodernebb feszülésmentes technikával, hálóimplantációval történnek, melynek eredményeként a sérvkiújulások gyakorisága 1% alá csökkenthető. Mindezen kívül teljes körű gasztroenterológiai  (emésztőrendszeri) sebészeti ellátás folyik.

Az osztály nagy gondot fordít orvosai szakmai fejlődésére, továbbképzésre. Rendszeres kongresszusi részvétel és az ott tartott előadások bizonyítják az osztály magas szintű elméleti képzettségét.

Központi telefonszám: 461-4700
Osztályvezető főorvos: Dr.Virág Balázs 1367
Orvosi szoba: 1273, 1226.
Osztályvezető ápoló: Ináncsi Marianna 4722
Koordináló osztályvezető ápoló: Lendvai Csilla 1127
Vezető műtősnő: Tótáné Dudás Ildikó 1383
Osztályiroda telefonszáma: 4720
Nővérpult: 1134
Sebészeti kötöző: Szücs Ildikó 1126

Az osztály orvosai Beosztásuk Szakvizsgák
Dr. Virág Balázs mb. osztályvezető főorvos sebészet, érsebészet
Dr. Ursu Miklós adjunktus sebészetet
Dr. Szabó Kázmér főorvos sebészet, traumatológia
Dr. Dakay Alexander Stephan szakgyakornok
Módosítás dátuma: 2017. július 26. szerda, 13:58
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van