Kezdőlap Telephelyek Fiumei út 17.
Fiumei út 17. PDF Nyomtatás E-mail

2007. október 1-én az 51 éves múlttal rendelkező Fiumei úti Baleseti Intézettel történt egyesülésünk kapcsán egészült ki a nevünk a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ elnevezésre.

  • 1956-ban az Egészségügyi Minisztérium a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezésére alapította meg 166 ággyal az Országos Traumatológiai Intézetet.
  • 1962. óta az Intézet keretei között működött Orvostovábbképző Intézet (OTKI), majd a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Traumatológiai Tanszék,
  • 1991 óta a Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszék.
  • 1959 óta vesz részt az Intézet traumatológus-,
  • 1962 óta a kézsebészeti szakorvosképzésben és vizsgáztatásban.
  • 2001-ben alakult meg az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet. Ekkor 366 ágyon 15 gyógyító osztály működött.

2009. április végén, egy átgondolt korszerűsítést, átépítést követően a nagy múltú Intézet kiegészült a Péterfy kórházban működő Traumatológai Tanszék dolgozóival, ez a hatalmas szellemi potenciál egyesülése után immár heti 7 nap, 344 ágyon fogadja a sérülteket. A létrejött Gázláng utcai, mélyföldszinti egy-kapus rendszerben a korábbi 1200 négyzetméter helyett több mint kétszeres a terület: tágas várótermek, szép környezet és korszerű technológia áll a rendelkezésünkre. Újra egy helyszínen történik a kórházi ellátást igénylő sérültek és a járó betegek fogadása. Kialakítottunk egy 30 ágyas Rehabilitációs osztályt is. Megnőtt az intenzív osztályunk, újra üzemel az idegsebészeti őrző. Közép Európában az egyik, hazánkban a legnagyobb baleseti intézménnyé váltunk. Ez kiterjed a sérültellátás valamennyi területére: a kranio-cerebrális, a maxillo-faciális és a gerincsérüléseket, továbbá a mellkasi-, hasüregi- és végtagsérüléseket, gyermeksérülteket a korszerű diagnosztikai és terápiás eszközökre támaszkodva az Intézet szakorvosai látják el. Büszkék vagyunk az egyedülálló család- és gyerek-barát ellátásunkra.

Módosítás dátuma: 2010. június 01. kedd, 09:22
 
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Tekla, Líviusz napja van