Kezdőlap Szakrendelők/Ambulanciák Oszteoporózis ambulancia
Oszteoporózis Ambulancia PDF Nyomtatás E-mail

Cím: Baleseti Központ, Budapest, VIII. kerület, Fiumei út 17.
Dologház utca 4. I. emelet 134-es rendelő
Megközelíthető: a Dologház utca felőli bejáraton, a Tűzoltósággal szemben

Rendelésvezető főorvos: 
Dr. Flóris István osztályvezető főorvos


Az oszteoporózis ambulancián rendelő orvosok:

Dr. Kricsfalusy Mihály osztályvezető főorvos
Baleseti Rehabilitációs Osztály
Dr. Deé Jolán főorvos
Baleseti Rehabilitációs Osztály
Dr. Péntek Irén főorvos
Baleseti Rehabilitációs Osztály

Asszisztensnő: 
Polgár Krisztina
vizsgálatok telefonon egyeztetett előjegyzés alapján történnek, háziorvosi vagy bármilyen szakorvosi beutaló kötelező.

Rendelési idő és időpont kérés:
naponta 8-15 óra közt a 06-1-299-7700/ 2217 telefonszámon.
Az ambulancia része az Országos Osteoporosis Hálózatnak. Az ambulancia perifériás, azaz alkar csontritkulás mérő készülékkel rendelkezik. Szükség esetén intézeten belül, a Péterfy Sándor utcai telephelyünkön működő axiális denzitometria laboratóriumba tudjuk a beteget utalni.

EGY KIS ELMÉLET
A csontritkulás „néma járványnak” számít, a lakosságunk 7-10% -át érinti. Sajnos manapság is nagyon gyakran csak akkor kezdünk el vele foglalkozni, akkor fordulunk orvoshoz, ha már túl vagyunk egy két végtagtörésen.
Testünk szilárd vázát elsősorban a csontszövet és kisebb hányadban a porcszövet alkotja. A csontritkulás kezelésében alkalmazott gyógyszerekkel hosszútávon az elveszett csonttömeg pótlása és a törések számának jelentős csökkenése érhető el. A csontritkuláshoz társuló csípőtáji és csigolyatörések magas halálozási aránnyal, életminőség romlással, rokkantsággal és extrém költségekkel is járnak. Ezen szövődmények megelőzése jóval hasznosabb és költséghatékonyabb is volna. Ki ne tudná, mennyivel könnyebb egy törést megelőzni, mint esetenként hosszú hónapokig kezelés alatt állni?
Ambulanciánk elsősorban ezt a beteganyagot kívánja kiszolgálni: a már törésen (alkar, felkar, csigolya vagy alsó végtagi) átesett, de mozgásképes, csontritkulás irányába még ki nem vizsgált, nem kezelt betegeket várjuk. Mi nem a betegséget, hanem a beteget kezeljük. Kivizsgálást követően a diagnózis felállítása után beállítjuk a személyre szabott kezelést, mely gyógyszeres és mozgásterápiás kezelésből áll. Területi ellátási kötelezettségünk: 
A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban kezelt betegeket és a kórházunk ellátási területéhez tartozó betegeket látjuk el.

Módosítás dátuma: 2016. február 19. péntek, 11:10
  Vissza
A Forradalom Kórháza
Elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Szövetség utca 14-16.

Ma
Vilhelmina napja van